Με ημερομηνία λήξης!!! - make up your dayz

Με ημερομηνία λήξης!!!

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνει μια γυναίκα στα θέματα ομορφιάς είναι να χρησιμοποιεί προϊόντα που έχει για ποοοοολύ καιρό στο συρτάρι της ή ακόμα χειρότερα στο μπάνιο της.. Εννοείται ότι και τα προϊόντα ομορφιάς έχουν ημερομηνία λήξης!!!!



Το να χρησιμοποιήσουμε ένα προϊόν του οποίου η περίοδος... χάριτος έχει περάσει, μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα, όπως σπυράκια, μολύνσεις, κοκκινίλες, ερεθισμούς και ακόμα χειρότερα... προβλήματα στα μάτια (μακριά από μας). Έτσι σκέφτηκα να γράψω μία λίστα με τη διάρκεια ζωής κάθε καλλυντικού για να τη δείτε (αλλά να τη δω κι εγώ και να τρέξω αμέσως να πετάξω εκείνο το lipgloss που δεν θυμάμαι καν ποιας εταιρείας είναι -γιατί προφανώς έχει κλείσει - αλλά το κρατάω γιατί το φόραγα στο πρώτο ραντεβού που βγήκα)



mascara: μέχρι τέσσερις μήνες maximum. αυστηρά. και μόνο.

μολύβια ματιών και χειλιών: μπορούν να παραμείνουν στο νεσεσέρ μέχρι και 4 χρόνια. αρκεί να τα περάσουν από την ξύστρα πριν την χρήση τους.

πούδρα: γύρω στα 2 χρόνια

υγρό make up: περίπου ένα χρόνο. γενικά όταν η υφή ενός προϊόντος είναι κρεμώδης η διάρκεια ζωής μειώνεται, ενώ όταν είναι σε σκόνη, παρατείνεται.

κραγιόν: 2 χρόνια. πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή όμως γιατί συχνά το αφήνουμε σε διάφορα μέρη, όπως ντουλαπάκι αυτοκινήτου. σε αυτή την περίπτωση μειώνεται η διάρκεια ζωής, αλλά το κρίνετε και μόνες σας καθώς μπορεί να αλλοιωθεί η όψη του ή η μυρωδιά του.

lip gloss: λιγότερο από το κραγιόν, γύρω στο 1 με 1,5 χρόνο. 

Πολύ βασικό ρόλο επίσης παίζει και η καθαριότητα των πινέλων μακιγιάζ. Καλό θα ήταν τα σφουγγαράκια να πλένονται μετά από κάθε χρήση, ενώ τα πινέλα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το πλύσιμο γίνεται με πολύ εύκολο τρόπο. Αρκεί ένα ουδέτερο σαπούνι, τύπου Proderm και άφθονο νερό! Μετά τα πινέλα γίνονται σαν καινούρια! Με αυτό τον τρόπο παρατείνεται και η διάρκεια ζωής τους! Ναι... έχουν και τα πινέλα διάρκεια ζωής, αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία....

2 σχόλια :

  1. Guilty! Ομολογώ ότι δε μπορώ να πετάξω τα παλιά μου καλλυντικά... Το ξέρω ότι ενδέχεται να είναι ανθυγιεινό αλλά δε μπορώ να τα αποχωριστώ! My precious!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα!!! έχεις δίκιο!!!! άλλωστε το γράφω και στην αρχή: το post το ανέβασα για να τα βλέπω κι εγώ και να αρχίσω να πετάω σιγά σιγά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα προΊόντα; Γράψε μου τη γνώμη σου!

Brands List

BRANDS LIST
Copyright © make up your dayz. Made with by OddThemes