Petroula's Picks!!!!! - make up your dayz

Petroula's Picks!!!!!

Είχα πολύ καιρό να κάνω ένα ακόμα guest blogging και νομίζω έφτασε η στιγμή! Φιλοξενούμενη αυτή τη φορά είναι η Πετρούλα.

Η Πετρούλα είναι αρχαιολόγος. Δεν είναι όμως μία συνηθισμένη αρχαιολόγος... Ασχολείται με ένα εκατομμύριο διαφορετικά πράγματα.. Κάνει μαθήματα τένις, γιόγκα, μαθήματα πλεξίματος και κεντήματος (αν και είμαι σίγουρη ότι αυτά τα γνώριζε ήδη), ορειβασία, rafting, κωπηλασία, παραπέντε, ξέρει να μαγειρεύει και να φτιάχνει γλυκά (με τα κουλουράκια βέβαια πειραματίζεται ακόμα), αγαπάει τα ζώα, τη φύση, τον ήλιο, τη βροχή, το φεγγάρι, και πραγματικά δε νομίζω να υπάρχει κάτι που να μην το αγαπάει!! Και όπως είναι τόσο στενά συνδεδεμένη με τη φύση, αντίστοιχες είναι και οι επιλογές της στα καλλυντικά!




Αρχικά να αναφέρω ότι η Πετρούλα έχει ξηρό δέρμα και μαλλιά. Επομένως οι επιλογές της απευθύνονται κυρίως σε αυτή την κατηγορία. Και το καλύτερο είναι η χρήση διαφόρων ελαίων. 
Τα αγαπημένα της είναι το αμυγδαλέλαιο, το ροδέλαιο, το δαφνέλαιο και το λάδι jojoba. Το αμυγδαλέλαιο το χρησιμοποιεί σχεδόν παντού. Ως demakeup, ως λοσιόν μετά τον καθαρισμό του προσώπου, καθώς όπως παρατηρεί αφαιρεί ακόμα και τη σκόνη, και ως ενυδατικό σώματος μετά το ντους. Όταν θέλει να έχει και ένα διακριτικό άρωμα, αλλά και extra ενυδάτωση και αντιγηραντικές ιδιότητες, τότε σε ένα μπουκαλάκι αμυγδαλέλαιο προσθέτει 40 σταγόνες Apivita essential oil rose (έλαιο τριαντάφυλλου). Όταν θέλει να αντικαταστήσει το αμυγδαλέλαιο, χρησιμοποιεί το jojoba oil καθώς είναι πιο κοντά στο pH του δέρματος και είναι εξίσου ενυδατικό. Το αγαπημένο της και πιο λατρεμένο της όμως είναι το ροδόνερο. Το χρησιμοποιεί παντού και πάντα! Έχει παρατηρήσει ότι καταπραΰνει το δέρμα από τις κοκκινίλες και έχει και λευκαντικές ιδιότητες. Το δαφνέλαιο είναι ένα αγαπημένο της λάδι για τα μαλλιά. Το χρησιμοποιεί μετά το λούσιμο και δεν το ξεπλένει, ή σαν θεραπεία τοποθετώντας το στα μαλλιά και αφήνοντάς το για αρκετή ώρα πριν το λούσιμο. Έχει μία υπέροχη μυρωδιά, είναι ιδανικό για τη θρέψη της τρίχας, αλλά έχει παρατηρήσει ότι σκουραίνει τα μαλλιά, ενώ με την έκθεση στον ήλιο τα ξηραίνει περισσότερο. Το Orofludo είναι ένα λαδάκι σιλικονούχο για τα μαλλιά που βοηθάει στο φριζάρισμα. Το χρησιμοποιεί αρκετά συχνά, αλλά μάλλον δε συμφέρει γιατί χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να καλύψει τις ανάγκες των μαλλιών της! Τέλος το BC Miracle oil της Schwarzkopf είναι λάδι για  τα μαλλιά, το οποίο χρησιμοποιείται μετά το λούσιμο, δεν ξεβγάζεται, μία μικρή ποσότητα αρκεί για να ενυδατωθούν και ενδείκνυται κυρίως για πολύ ξηρά μαλλιά.




Για τα μαλλιά εμπιστεύεται και το Day by Day shampoo και curl reviver mask. Ανήκουν στην κατηγορία ''προϊόντα κομμωτηρίου'' και η μάσκα είναι τρομερά οικονομική, καθώς τη χρησιμοποιεί ήδη 6 μήνες περίπου, σε κάθε λούσιμο και ακόμα δεν έχει τελειώσει! Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω και εγώ είναι ότι η μυρωδιά της είναι καταπληκτική! Μυρίζει φρεσκάδα! Το Eubos basic skin care είναι το αγαπημένο της αφρόλουτρο, καθώς δεν έχει άρωμα και δεν περιέχει σάπωνες, επομένως δεν επιβαρύνει την επιδερμίδα και δεν προκαλεί αλλεργίες. Για το πρόσωπο προτιμάει το καθαριστικό της Castalia, από το οποίο μία ελάχιστη ποσότητα αρκεί για να καθαρίσει όλο το πρόσωπο, μυρίζει υπέροχα και δεν ξηραίνει το δέρμα. Και τέλος για έκτακτες περιπτώσεις ενυδάτωσης προσώπου χρησιμοποιεί της La Roche posey , nutritic, soin transformation, peaux tres seches. Δεν την έχει για καθημερινή χρήση, παρά μόνο σε περιπτώσεις SOS που το πρόσωπο ξεφλουδίζει.


Νομίζω όλες το ξέρετε το μυστικό! Λάδι και ζάχαρη! Εδώ η Πετρούλα απλά μου είπε: ''ουκ εν τω πολλώ το ευ.. Δοκίμασέ το και μην κάνεις πολλές ερωτήσεις!!'' Νομίζω με κάλυψε!

Υ.Γ.1. Πετρούλα μου έχεις υποσχεθεί ανεμόπτερο, θα σου το λέω κάθε μέρα μέχρι να πάμε!
Υ.Γ.2. Αν φυσικά δεν ξεκινήσεις τα μαθήματα αργαλειού που ψάχνεις...
Υ.Γ.3. Αυτό το ''ουκ εν τω πολλώ το ευ'' δεν μπορείς να το εφαρμόσεις και στις υπόλοιπες δραστηριότητες???

2 σχόλια :

  1. Ωραίες επιλογές.. Το δαφνέλαιο δεν χρησιμεύει και για την τριχόπτωση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιστεύω πως ναι, αφού είναι έλαιο για τα μαλλιά, λογικά θα βοηθάει.. αλλά δεν είμαι απολύτως σίγουρη.. θα ρωτήσω την Πετρούλα και θα σου απαντήσω!!

      Διαγραφή

Έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα προΊόντα; Γράψε μου τη γνώμη σου!

Brands List

BRANDS LIST
Copyright © make up your dayz. Made with by OddThemes