Σ' έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω... - make up your dayz

Σ' έχω δει κάπου κάπου σε ξέρω...

Υπάρχει μια πολύ συνηθισμένη περίπτωση, να δούμε κάποιον στο δρόμο/ σε ένα καφέ/ σε ένα bar/ στο μετρό και να του μιλήσουμε νομίζοντας ότι είναι κάποιος γνωστός μας. Και τότε διαπιστώνουμε ότι δεν είναι αυτός, αλλά ένας άγνωστος που απλά του μοιάζει. Και τι γίνεται τότε?
α) ο άγνωστος κολακεύεται γιατί νομίζει ότι του ''την πέφτεις''. Είναι θετικός. Κάνεις γνωριμία.
β) ο άγνωστος το ''παίρνει πάνω του'' γιατί νομίζει ότι του ''την πέφτεις''. Το παίζει ξινός. Μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή που τον μπέρδεψες.
γ) ο άγνωστος νομίζει ότι του ''την πέφτεις''. Το ίδιο νομίζουν και όσοι βρίσκονται γύρω του. Γίνεσαι ρεζίλι.
Η περίπτωση να σου απαντήσει ατάραχος και με χαμόγελο ότι κάνεις λάθος και να συνεχίσει το δρόμο του είναι απειροελάχιστη, γιατί οι άντρες είναι περίεργα όντα. Κι ας λένε για μας..
Υπάρχει και η άλλη πολύ συνηθισμένη περίπτωση. Να δεις μια φίλη σου που φοράει το νέο hot κραγιόν του Dior στην απόχρωση που έχεις ήδη προσθέσει στη wishlist σου και μόλις τη ρωτήσεις πώς της φαίνεται και πόσο κοστίζει να σου απαντάει: ''Α! Αυτό το κραγιόν?? Δεν είναι του Dior! Είναι lovie! Δε μοιάζει όμως απίστευτα??''. Εκεί πετάς από τη χαρά σου! Γιατί βρήκες μια ίδια απόχρωση με αυτή που ζητάς στην πιο οικονομική της εκδοχή!
Έτσι λοιπόν υπάρχουν δεκάδες προϊόντα μακιγιάζ που έχουν παρόμοιες αποχρώσεις και το καλύτερο, παρόμοιες αποδόσεις και σε πολύ συμφέρουσες τιμές (και αυτό μας αρέσει ακόμα πιο πολύ γιατί δύσκολοι καιροί για μπαρμπερίσματα)!
Μετά από μια εκτεταμένη έρευνα στο πολύπαθο βαλιτσάκι μου, βρήκα τα εξής:






Είναι δύο pigments. To πρώτο είναι της Nyx, ultra pearl mania, LP29 και το δεύτερο της Mac, pigment colour powder, violet. Στο Swatch που ακολουθεί είναι με την ίδια σειρά, αριστερά της Nyx και δεξιά της Mac. Πρόκειται για μια σκιά σε μοβ μεταλλικό χρώμα, σε μορφή σκόνης. Η διάρκεια και των δυο είναι καταπληκτική, το χρώμα γράφει απίστευτα και οι μοναδικές τους διαφορές είναι στην ποσότητα και την τιμή. Το pigment της Mac έχει σαφώς πολύ περισσότερη ποσότητα, (δε νομίζω να τελειώσει ποτέ) αλλά αν δε σας ενδιαφέρει να έχετε μια σκιά για μια ζωή, σίγουρα να προτιμήσετε της Nyx καθώς κοστίζει μόλις 3 ή 4 euros- αν δε θυμάμαι καλά διορθώστε με- και πραγματικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το pigment της Mac! To ίδιο φυσικά ισχύει και για τις άλλες αποχρώσεις της σειράς αυτής!



Είναι γεγονός ότι η Stila έχει αποσύρει τα προϊόντα της από τα Ελληνικά καταστήματα και πλέον μπορείτε να τα προμηθευτείτε μόνο online. Η πρώτη σκιά στη φωτογραφία και στο Swatch είναι η Stila, pigalle 22 και η δεύτερη Lancome, color design, 416. Όπως βλέπετε πρόκειται για το ίδιο μελιτζανί- berry- σάπιο μήλο χρώμα, που είναι ιδανικό για τις γυναίκες με καστανά μάτια. Αυτό ήταν συμβουλή ενός make up artist της Mac, να επιλέγω σκιές σε αυτές τις αποχρώσεις καθώς κάνουν τα καστανά μάτια να φαίνονται πιο ζωηρά, πιο ζωντανά, πιο τσαχπίνικα και πιο πράσινα. Δεν τον πίστεψα και δεν πήρα τη σκιά που προσπαθούσε να μου πλασάρει (νομίζω η cranberry). Και τελικά αποδείχθηκαν αληθή αυτά που έλεγε, ή τουλάχιστον έτσι νομίζω. Μεγάλο θέμα η αυθυποβολή! Όσες λοιπόν θέλετε αυτή τη σκιά της Stila και δεν τη βρίσκετε, γιατί εκτός του ότι δεν μπορείτε να βρείτε τα Stila, δε νομίζω να κυκλοφορεί η συγκεκριμένη απόχρωση, μπορείτε πολύ εύκολα να αποκτήσετε την αντίστοιχη της Lancome. Και με το 25% η τιμή είναι ίδια.



Σε αυτές τις φωτογραφίες αριστερά είναι το πολυπροϊόν- ρουζ κυρίως της Make Up For Ever, aqua cream No 6 και δεξιά της Lancome Magie Blush No 09 Rose Alizes. H διαφορά τους είναι ότι το πρώτο είναι αδιάβροχο, ενώ το δεύτερο όχι και το δεύτερο έχει πιο ελαφριά υφή, ενώ το πρώτο είναι πιο συμπαγές. Επίσης διαφορά υπάρχει στην τιμή, καθώς το ρουζ της Lancome πλέον υπάρχει στα ράφια με τις προσφορές που κάνει το Sephora και το είχα πετύχει στα 5 euros. To χρώμα είναι ολόιδιο, ίσως το ρουζ της MUFE να είναι λίγο πιο έντονο-neon αλλά η διαφορά είναι απειροελάχιστη. Όσες λοιπόν χρησιμοποιούσατε το δεύτερο και δεν το βρίσκετε πια, σπεύσατε να πάρετε το πρώτο. Και όσες θέλετε το πρώτο αλλά δεν πετυχαίνετε έκπτωση (μόνο με έκπτωση ψωνίζουμε, ναι?) σπεύσατε να βρείτε το δεύτερο!!

Υ.Γ. 1 Ξέρετε, καμιά φορά, δεν είναι κακό να παραστήσετε τις ξαφνιασμένες που βλέπετε έναν γνωστό! Και εννοείται ότι δεν είναι γνωστός, απλά θέλατε να πιάσετε την κουβέντα!
Υ.Γ. 2 Επίσης δεν είναι κακό να παραστήσετε τις ξαφνιασμένες που βλέπετε έναν γνωστό και είναι όντως γνωστός, απλά ευχόσασταν να μη σας είχε δει! Καλύτερα τις ξαφνιασμένες, παρά τις ξινές.. μην κάνουμε αυτά που κοροϊδεύουμε, ναι?

14 σχόλια :

  1. Ωραίες περιγραφές και συμφωνώ απόλυτα με τα υστερόγραφα σου! Επίσης πανέμορφα χρώματα και οι σκιές και τα ρουζ και όντως μοιάζουν πολύ πολύ μεταξύ τους τα προϊόντα που δείχνεις :)
    xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστώ πολύ! και χαίρομαι που σου άρεσαν!! τα υστερόγραφα είναι κάτι που συμβαίνει σε όλες μας συχνά πυκνά!! Ας το διαχειριστούμε με χάρη τουλάχιστον!!! φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Προτιμώ το πρώτο υστερόγραφο και με τη ποθητή για εμάς εξέλιξη.. χιχιχι!!! νομίζω πως όλες μας έχουμε ακριβοπληρώσει προιόντα που μετά έχουμε βρει ακριβώς τα ίδια σε μία λιγότερο ακριβή αλλά σχεδόν εξίσου καλή μάρκα.. Εύγε.. και επιτέλους επέστρεψαν τα πολυλατρεμένα μας ποστ σου!!! όμορφο φθινόπωρο να έχουμεεεεεεε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. επέστρεψαν επέστρεψαν!!!!! θα προσπαθήσω να είμαι πιο συνεπής!! αχ καλό μας φθινόπωρο!!! και καλές μας νέες αρχές είπαμε!!!

      Διαγραφή
  3. χαχαχ Πόσο μου άρεσε η εισαγωγή :)
    Μου άρεσε πολύ η ιδέα του συγκεκριμένου ποστ!! Αναμένουμε και άλλα..

    Φιλάκια Πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχα!! σ' ευχαριστώ πολύ Κλεονίκη μου!! Θα έρθουν κι άλλα posts ίσως όχι με το ίδιο θέμα, γιατί δε νομίζω να έχω άλλα προϊόντα με ίδιες αποχρώσεις... αλλά έρχονται κι άλλα!!

      Διαγραφή
  4. Τρελαίνομαι για dupes! Οι σκιές Stila/Lancome είναι ΤΕΛΕΙΕΣ!! Τα φιλιά μου <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ ναι είναι είναι!!! Κι εμένα μ' αρέσουν τα post με dupes αλλά δυστυχώς δεν έχω εντοπίσει άλλα στο βαλιτσάκι μου... φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  5. Το ακόμα πιο τραγικό είναι να συναντήσεις κάποιον που μοιάζει εκπληκτικά με κάποιον γνωστό σου και όταν πάς να του μιλήσεις αυτός να γυρίσει καινα σου πει την ατάκα κλισέ "δεν είμαι έγω αλλά ο δίδυμος αδερφός του". Και εσύ να φύγεις ντροπιασμένη και κατακόκκινη γιατί νομίζεις οτι όλο το ρεζιλίκι του κόσμου προσγειώθηκε στα μούτρα σου. Μετά όμως να ανακαλύψεις οτι ίσως να είναι η μοναδική φορά που αυτή η ατάκα είναι αληθινή...... απλά εσύ δεν ήξερες ότι ο Μήτσος ο οδοντίατρος έχει δίδυμο αδερφό!!!!! Γιατί σε μένα αυτά????
    Φιλία πολλά μικρή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχχαχα!!!!!!!!!!! αλήθεια????? κοίτα τι γίνεται τώρα που λείπω!!! ελπίζω τουλάχιστον να ήταν όμορφος και single!! χαχαχαχα!! φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή
  6. XAXAXA!!! Τέλειο post!! Με έκανες να γελάσω με τα σκηνικά με τους άγνωστους!!! Να σαι καλά!!!

    Όσο για τα καλλυντικά δεν έχεις κι άδικο...

    Αν θες ρίξε μια ματιά και στο δικό μου blog και αν σου αρέσει ακολούθησέ με...
    Ευχαριστώ πολύ
    Chadlen
    http://chezmoibychadlen.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :) σ'ευχαριστώ πολύ! και χαίρομαι που σου άρεσε!!
      και βέβαια θα γίνω μέλος! φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  7. τι ωραιο ποστ!καλα νομιζω εχουν τυχει σε ολες μας και οι 3 περιπτωσεις που ανεφερες!οσο για την cranberry εμενα γτ δεν μου το εχουν πει ποτε αυτο στα mac?αλλη μια δικαιολογια για ψωνια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα!!! κοίτα τι είμαστε εμείς οι γυναίκες... συνεχώς ψάχνουμε αφορμή για ψώνια!!! για την cranberry μου το είπε ένας πωλητής που με είδε να ψάχνω πανικόβλητη τις σκιές (ήθελα κάποια λίγο διαφορετική και έντονη απόχρωση) αλλά όπως γράφω δεν πείστηκα... τελικά όμως είχε 100% δίκιο και στο εγγυώμαι ότι αυτή η απόχρωση δίνει άλλον ''αέρα'' στο καστανό μάτι!! φιλιά πολλά!!

      Διαγραφή

Έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα προΊόντα; Γράψε μου τη γνώμη σου!

Brands List

BRANDS LIST
Copyright © make up your dayz. Made with by OddThemes