Empties vol.23: Avene, Naobay, Pixi και πολλά ακόμα - make up your dayz

Empties vol.23: Avene, Naobay, Pixi και πολλά ακόμα

Και έφτασε η μέρα της επιστροφής της μερικής "κανονικότητας", όσο κανονικότητα μπορεί να θεωρηθεί. Της νέας κανονικότητας έστω. Με αποστάσεις, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με καχυποψία, με λίγο φόβο, με μία κρυφή ελπίδα, με προσμονή, με αγωνία και με την άνοιξη να τρέχει. Σαν ένα kindly reminder ότι η ζωή δεν σταματάει, συνεχίζει να συμβαίνει. Κι ότι τελικά επιβιώνει αυτός που προσαρμόζεται. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Go with the flow λοιπόν.

kritiki avene naobay pixi






Το είπα ξανά, το καλό με την καραντίνα είναι ότι βρήκα χρόνο για να δοκιμάσω πολλά νέα προϊόντα, να είμαι πιο συνεπής σε αυτό που λέμε "ρουτίνα περιποίησης", να θυμηθώ παλιά αγαπημένα, κι επιτέλους να τελειώσω όλα αυτά που πλησίαζαν στην ημερομηνία λήξης τους. Μπορείς να το πεις και σωστή αξιοποίηση χρόνου!



Θα ξεκινήσω όπως πάντα. από τα προϊόντα για το πρόσωπο. 
Το νερό καθαρισμού της Avene, lotion micellaire είναι ένα ελαφρύ, πανάλαφρο νεράκι ιδανικό για ντεμακιγιάζ, καθαρισμό της επιδερμίδας από ρύπους, και αναζωογόνηση και απευθύνεται σε ευαίσθητα δέρματα. Το πέτυχα σε αρκετά καλή τιμή, κάτι λιγότερο από 12 ευρώ αν και πιστεύω ότι μπορείς να το βρεις και ακόμα χαμηλότερα. Πολύ καλό, ισάξιο του Micellair της Bioderma.
Στη συνέχεια είναι το προϊόν απολέπισης της Naobay, Detox Unpolluting moisturizing facial scrub. Πρόκειται για ένα μείγμα από φρούτα σε κρεμώδη υφή με μικροσωματίδια από πυρήνα βερίκοκου, έλαιο ροδιού, βούτυρο shea και αμυγδαλέλαιο, που απολεπίζει απαλά, απομακρύνει ακαθαρσίες και νεκρά κύτταρα, ενώ παράλληλα ενεργοποιεί την κυτταρική ανάπλαση του δέρματος. Από τα καλύτερα face scrubs που έχω δοκιμάσει, και 100% βιολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον. 
Η μάσκα προσώπου της Cougar, Snake venom face mask ήταν λιγάκι βαριά για το δέρμα μου και τις ανάγκες του. Περιέχει ένα τριπεπτίδιο ως συνθετικό δηλητήριο φιδιού και υπόσχεται να εξομαλύνει τις ρυτίδες και να λειάνει τις λεπτές γραμμές έκφρασης. Καινοτόμο προϊόν, ωστόσο όχι ιδανικό για μένα. Δεν μου φάνηκε ιδιαίτερα ελαφριά η σύνθεσή του (δεν νομίζω ότι είναι άλλωστε), και δεν είδα κάποια διαφορά στην επιδερμίδα μου, εκτός από το ότι έκανε μία καλή ενυδάτωση. Θα το ξαναδοκίμαζα ίσως λίγα χρόνια μετά. 
Οι μάσκες Lush, brazened honey και bbseaweed έγιναν νέα αγαπημένα προϊόντα. Ήταν απλά συγκλονιστικές! Τόσο δροσερές, το δέρμα σχεδόν τις ρούφαγε, τόσο ευχάριστο άρωμα, τόσο απαλές στην υφή τους, ένιωθα σαν να με τύλιγε ένα πέπλο χαράς και ευεξίας! Το δέρμα το άφηναν φρέσκο και αναζωογονημένο και πλήρως ενυδατωμένο. Περισσότερα για τα προϊόντα Lush μπορείς να δεις εδώ
Το επόμενο προϊόν είναι ένα καθαριστικό προσώπου της Pixi, glow mud cleanser. Περιέχει 5% γλυκολικό οξύ και αλόε βέρα και χρησιμοποιείται για βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας. Δεν ξέρω αν ακόμα πωλείται στα Sephora, έχω όμως πολύ καιρό να το δω στο online κατάστημα. Είναι ένα καθαριστικό προσώπου με κρεμώδη υφή, λίγο βαριά, που όμως απλώνεται εύκολα στο πρόσωπο και καθώς ξεπλένεται κάνει αφρό. Δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα και περισσότερο με δυσκόλεψε η υφή του, καθώς δεν μπορούσα να υπολογίσω πόση ποσότητα χρειάζομαι. Δεν μπορώ να πω ότι έδωσε ιδιαίτερη φρεσκάδα ή λάμψη στο πρόσωπο. 
Το τελευταίο προϊόν είναι ένα αφρώδες καθαριστικό προσώπου, από την Wake up cosmetics, revitalizing cleansing mousse. Είχε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο άρωμα, ανάλαφρη υφή, καθώς πίεζες το απλικατέρ και έβγαινε σε μορφή αφρού, και ήταν όντως "revitalizing", ακριβώς όπως περιγράφεται. Ήταν μία αγορά που είχα κάνει πριν χρόνια από το φυσικό κατάστημα της εταιρείας στη Μύκονο, που όμως την είχα ξεχάσει στο ντουλάπι. Γενικώς η συγκεκριμένη εταιρεία είχε πολλά ενδιαφέροντα προϊόντα, αν θέλεις να πάρεις μία γεύση από τις προηγούμενες αγορές, ρίξε μια ματιά εδώ


Όπως ήταν αναμενόμενο, τα empties για το body skincare περιέχουν πολλές κρέμες χεριών!
Η ενυδατική χεριών Serenity των Rituals είναι λατρεμένη. Τη χρησιμοποιούσα με φειδώ, σε έκτακτες περιπτώσεις γιατί πλέον δεν μπορώ να τη βρω εύκολα και είναι απλά συγκλονιστική. Μυρίζει τριαντάφυλλο και αμύγδαλο, έχει ένα τόσο διακριτικό και ευγενικό άρωμα, είναι τόσο απαλή στη σύνθεσή της, σχεδόν γλιστράει στα χέρια, και τα αφήνει ασύλληπτα απαλά! Αν την πετύχεις κάπου να την πάρεις, πραγματικά αξίζει τον κόπο!
Το επόμενο είναι το body lotion των Sephora, beach vibes, μία κρέμα σώματος που σε ταξιδεύει στο καλοκαίρι, χωρίς υπερβολή, Μυρίζει θάλασσα, άμμο, αλμύρα, ήλιο και ένα τσικ από άρωμα αντηλιακού! Προσφέρει επαρκή ενυδάτωση, απορροφάται γρήγορα και εύκολα και το άρωμα της έχει πολύ καλή διάρκεια. Είναι πολύ οικονομική και η σχέση ποιότητας τιμής την κάνει value for money.
Η ενυδατική κρέμα χεριών της Dove, purely pampering είναι με άρωμα βανίλια και shea butter. Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε. Αν και λεπτόρρευστη δεν την απορροφούσαν τα χέρια μου, με αποτέλεσμα να μου αφήνει μία αίσθηση περίεργης "λαδίλας" στα χέρια. Επιπλέον το άρωμά της δεν ήταν και πολύ ευχάριστο, περίμενα κάτι γλυκό και ζεστό, που να παραπέμπει έστω σε βανίλια, ενώ εκείνο με παρέπεμπε σε λίγο πιο "παλιομοδίτικες" μυρωδιές.
Σε αντίθεση με την κρέμα χεριών, το αποσμητικό Go fresh, με αγγούρι και πράσινο τσάι είναι το πιο υπερτέλειο, δροσερό, φρέσκο αποσμητικό που δεν σε αφήνει λεπτό ακάλυπτη!
Τέλος, η κρέμα χεριών της L' Occitane, με άρωμα νερολί και ορχιδέας ήταν φανταστική. Νομίζω οι κρέμες χεριών της εν λόγω εταιρείας είναι από τα best seller της, καθώς προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση στα αφυδατωμένα, ξηρά και ταλαιπωρημένα χέρια, έχουν συγκλονιστικά αρώματα, και ρετρό συσκευασίες, ενώ κυκλοφορούν και σε μικρό μέγεθος, ό,τι πρέπει για την τσάντα! Πάρα πολύ ωραία κρέμα χεριών, θα δοκιμάσω και άλλα αρώματα σίγουρα.


Το argan oil of morocco είναι ένα λάδι μαλλιών, που το απλώνεις μετά το λούσιμο και προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στα ξηρά μαλλιά, αναδόμηση και προστασία. Δεν ενθουσιάστηκα, δεν απογοητεύτηκα και τελείως όμως. Είναι αρκετά παχύ στη σύστασή του και εάν έχεις πολύ ξηρά μαλλιά, τότε θα βοηθήσει κάπως την κατάσταση. Εάν όμως τα μαλλιά σου είναι λεπτά, καλύτερα να το αποφύγεις. Συχνά το ανακάτευα με τη μάσκα μαλλιών για μια έξτρα ενίσχυση. Δεν θεωρώ ότι προστάτευε την τρίχα από το σπάσιμο, απλά προσέφερε μία παροδική ενυδάτωση. Ήταν οκ.
Το 6 miracles oil essence with macadamia nut oil της Schwarzkopf είναι το πιο τέλειο λάδι μαλλιών που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά. Όποιο και να δοκιμάσω πάντα εκεί καταλήγω. Προσφέρει πλούσια ενυδάτωση χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά, τα προστατεύει από τη θερμότητα, μειώνει την ψαλίδα, τα κάνει ευκολοχτένιστα και μειώνει το φριζάρισμα. Τέλος τους δίνει ασυναγώνιστη λάμψη. Πραγματικά εξαιρετικό προϊόν, το χρησιμοποιώ τα τελευταία 5 (σχεδόν) χρόνια κι ενώ παράλληλα έχω δοκιμάσει πολλά αντίστοιχα προϊόντα, αυτό κατέχει τα σκήπτρα της καρδιάς μου! Και των μαλλιών μου!
Το photo loving primer της Nyx, anti-dull skin color balance είναι ένα primer που εξισορροπεί το χρώμα της επιδερμίδας. Δεν είμαι σίγουρη αν όντως το κάνει, σαν primer όμως είναι πάρα πολύ καλό. Διατηρούσε σταθερό το μακιγιάζ μου όσες ώρες κι αν περνούσαν, ρύθμιζε τη λιπαρότητα, και βοηθούσε τα προϊόντα του μακιγιάζ να εφαρμοστούν και να απλωθούν ευκολότερα. Θα ήθελα να δοκιμάσω κι άλλα primer της ίδιας σειράς. 'Έχεις να μου προτείνεις κάποιο;
Το primer βλεφαρίδων της Smashbox, photo finish lash primer, ήταν σταθερό, διατηρούσε τη μάσκαρα στη θέση της, καμιά φορά όμως παρατήρησα ότι με ενοχλούσε με τους φακούς επαφής. Ίσως να μην έφταιγε το συγκεκριμένο προϊόν και να ήταν κάποιο άλλο, όμως από τότε που σταμάτησα να το χρησιμοποιώ, σταμάτησαν και οι ενοχλήσεις. Δεν μάκραινε τις βλεφαρίδες ούτε τις έκανε πιο πλούσιες, όμως κατά κάποιο τρόπο τις έκανε λίγο πιο καμπυλωτές. Δεν νομίζω να το αγόραζα ξανά, κυρίως από φόβο μήπως αυτό ήταν που μου προκαλούσε ενοχλήσεις. Ωστόσο είναι cruelty free, χωρίς parabens κι αυτό είναι στα συν του.
Το πρώτο δείγμα είναι της Jowae, creme legere hydratante, sakura blossom water, μία πανάλαφρη ενυδατική προσώπου, η οποία παρέχει αντιοξειδωτική προστασία, αποτοξινώνει την επιδερμίδα, επανορθώνει και ενισχύει τον κυτταρικό μεταβολισμό και προσφέρει λάμψη. Στα συστατικά του πρωτοστατούν οι φωτοφαινόλες, νερό από άνθος sakura, πεύκο, φυτική γλυκερίνη και βιταμίνη Ε. Από ένα μικρό δείγμα σίγουρα δεν μπορούσα να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη, μπορώ να πω με βεβαιότητα όμως ότι ένιωσα την επιδερμίδα μου ενυδατωμένη και πιο λαμπερή και θεωρώ ότι είναι μία επιτυχία που με την πρώτη κιόλας εφαρμογή βλέπεις τέτοια βελτίωση! Μόλις τελειώσει η ενυδατική που χρησιμοποιώ σκοπεύω να αγοράσω την κανονική συσκευασία.
Το lip balm της Carmex είναι με δείκτη προστασίας spf 15. Δεν είναι προϊόν που χρησιμοποίησα τώρα, το βρήκα σε μία παλιά τσάντα κατά τη διάρκεια μίας εκκαθάρισης. Είναι αγορασμένο πολλά χρόνια πριν, από online κατάστημα, και το φωτογράφισα γιατί έχω τελειώσει πολλές τέτοιες συσκευασίες στο παρελθόν (τότε που δεν είχα blog) και ήταν στην κορυφή της λίστας με τα πιο αγαπημένα lip balms. Έχει λαχταριστό άρωμα κεράσι και λόγω της μενθόλης που περιέχει καίει λιγάκι κατά την εφαρμογή. Εάν όμως τα χείλη σου είναι πολύ ξηρά και σκασμένα, είναι πραγματικό βάλσαμο. Δεν χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο, καθώς ήταν ανοιγμένη η συσκευασία και ξεχασμένη πολλά χρόνια σε μία τσάντα, με την πρώτη ευκαιρία όμως θα αγοράσω ξανά το προϊόν.
Τέλος το δείγμα σε σωληνάριο είναι της Galenic, beaute du regard, creme cryo-booster, μία κρέμα ματιών πλούσια σε υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες Ε και Β3 που διατηρείται στο ψυγείο και εφαρμόζεται κρύα. Υπόσχεται ότι μειώνει τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τις λεπτές γραμμές γύρω από αυτά. Βέβαια για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται χρόνος κι εγώ τη χρησιμοποίησα ελάχιστες φορές, όσο επιτρέπει ένα δείγμα. Ωστόσο από την πρώτη εφαρμογή υπήρχε μία μικρή βελτίωση στην όψη της περιοχής γύρω από τα μάτια, αφού τα έδειχνε πιο ξεκούραστα. Κάπως έτσι μπήκε και αυτό στη λίστα!

Εσύ έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα παραπάνω;
Εάν είσαι κι εσύ empties post addicted, μην ξεχάσεις να διαβάσεις κι αυτό!


Δημοσίευση σχολίου

Έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα προΊόντα; Γράψε μου τη γνώμη σου!

Brands List

BRANDS LIST
Copyright © make up your dayz. Made with by OddThemes